Skärpning, DN

Jag vet att DN:s kulturdel inte direkt prioriterar ungdomskulturella fenomen direkt högt. Men dagens bevakning av filmen Twilight var under all kritik.

För det första; att använda en så usel intervju som Carl Bradleys med Kristen Stewart (som spelar Bella) är ingen bra idé. I den första meningen avslöjas hur totalt oinsatt denna person är i ämnet genom att han skriver om "obesvarad kärlek" mellan Bella och Edward. Alla som läst mer än baksidestexten till den första boken vet att kärleken i allra högsta grad är besvarad, vilket liksom är vad hela bokserien handlar om. Är man osäker kan man förmodligen googla frågan "Blir Bella och Edward ihop?" och få ungefär hundratusen träffar som svar. Sedan att Bellas efternamn både i intervjun och den medföljande faktarutan stavas "Sawn" istället för "Swan" är bara pinsamt. Saknas korrläsare?

Recensionen är inte mycket bättre. Att recensenten i fråga refererar till Dracula, men inte till exempelvis Buffy, visar  tydligt hans ganska traditionella referensramar. Visst, han kallas filmen "en Harry Potter för flickor som vill göra annat än trollkonster med pojkar", men med tanke på hur lite dessa två bokserier har gemensamt så känns det mest som att det är ett sätt att visa att han är nere med kidsen.

Kan inte DN Kultur bara återgå till att skriva om Second Life istället?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0