Liten fotokavalkad från England

Tillbaka i Sverige igen efter en vecka i England.
Oxford visade sig vara en boknörds dröm, med historiska landmarks, författarrelaterade walks och ett överflöd av bokhandlar.Vid Stansted fanns det en vending machine innehållande böcker. Helt fantastiskt. Varför finns inte det i Sverige?
Observera att det finns både en Mankell och en herrtidning...Det fanns ett  oräkneligt antal museum i Oxford. Vi besökte fyra (tror jag?).Bodleian Library var mycket tjusigt.I den här delen av biblioteket spelade de in scenerna i Harry Potter-filmerna när de är i the infirmary. Om man valde att gå på Harry potter-walk (tillsammans med hundratals kids iklädda robes) i staden så kunde man också få se matsalen i Christ Church College som är matsalen i filmerna. Som sagt...Glad boknörd i biblioteket!R hittade en rolig bok (som verkade vara fantastiskt usel)Inne på naturhistoriska muséet fanns flera montrar med Alice-tema. Lewis Carroll bodde i Oxford när han skrev "Alice i underlandet".Här inne brukade tydligen J.R.R Tolkien och C.S Lewis ta sig en pint. Graham Greene skrev flera av sina böcker inne på den här puben enligt sägnen.

Kommentarer
Postat av: snowflake

Vending machine för böcker är ju en lysande idé! Fast vi kanske inte är tillräckligt många som bor i Sverige för att det skulle kunna funka här.

2009-07-21 @ 18:57:00
URL: http://snowflakesinrain.wordpress.com
Postat av: Emelie

Åh vad fint! Jag är väldigt avundsjuk, speciellt på Alice-montrarna.(:

2009-07-21 @ 19:35:34
URL: http://zmeu.webblogg.se/
Postat av: Amoroso

Läckra bilder. Vilken litterär resa. Jag är avundssjuk!! Vill också dit!! Vilka bibliotek, jag hisnar... Man skulle ju känna vördnad varje gång man gick in...

2009-07-21 @ 22:26:02
URL: http://amoroso-mildasanger.blogspot.com/
Postat av: Anna S

snowflake - Fast jag tror att det skulle fungera finfint om det fanns vid tågstationer, flygplatser och såna ställen där Pressbyrån tjänar multum på att sälja pockets.Emelie - Det fanns montrar med sidor ur originalmanuskriptet också, men de fick man såklart inte fota. Plus en massa foton på Alice!Amoroso - Ja, Oxford är verkligen en underbar litterär stad. Alla byggnader är så vackra också, man blir lätt lite överväldigad.

2009-07-22 @ 13:13:27
URL: http://evilkitten.blogg.se/bok

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0