Luckor i lågkulturmanifestet

Jag har börjat läsa Chuck Klostermans hypade "Sex, droger och kalaspuffar". Hittills är jag måttligt imponerad.
Delvis för att jag anser att Douglas Coupland är den okrönte kungen när det gäller att skriva litterärt om populärkulturella fenomen, och Klosterman kommer inte ens i närheten av Couplands brilans. Men främst för är att jag själv är en ihärdig konsument av populärkultur (jag föredrar det ordet framför ordet lågkultur som Klosterman använder), vilket gör att jag oundvikligen själv reflekterat mycket över det som Klosterman skriver om.

Fast jag tror att min aversion främst kommer sig av Klosterman åsikt om tv-spel: "jag kommer aldrig att aceptera att pixlar som dödar andra pixlar skulle vara en konstform (eller en sport, eller ens ett tidsfördriv)".
Suck. Ett riktigt konservativt och gubbigt uttalande från någon som verkar vilja framstå som att han är nere med kidsen i alla andra lägen. Så otroligt förutsägbart.

Kommentarer
Postat av: Anonym

läser du mogis.se eller kenzas.se blogg?

2009-03-11 @ 18:22:51
Postat av: AK

Pröva hans "Killing yourself to live" istället. En rätt kul bok med eoner av musikreferenser (sånt går jag igång på). Handlar om en patetisk kille (han) på en lika patetisk bilresa genom USA med 1000 cd-skivor i baksätet. Den är fin.

2009-03-12 @ 10:08:09
Postat av: Anna S

Anonym - Nej.AK - Den låter mer som att den skulle vara i min smak faktiskt. Jag är också väldigt förtjust i musikreferenser i mängder. :)

2009-03-12 @ 12:04:23
URL: http://evilkitten.blogg.se/bok/
Postat av: Kajsa

Jag tyckte också att Klosterman var lite sunkig.

2009-03-12 @ 17:30:48
URL: http://fridayforever.blogg.se/
Postat av: Anna S

Kajsa - Jo, jag hade nog förväntat mig lite mer faktiskt. Tyvärr.

2009-03-14 @ 13:49:50
URL: http://evilkitten.blogg.se/bok/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0