KoffeinabstinensEftersom jag har lite för mycket sömnproblem för att det ska vara nyttigt, så har jag slutat dricka kaffe. Dessutom också svart te efter klockan fyra på eftermiddagen.
Det är plågsamt.
Koffein är verkligen min drug by choice, och jag har insett att dagen blir så oändligt mycket gråare utan en enorm kopp te med honung lite då och då. Eller en lagom välskummad latte gjord på laktosfri mjölk. Dessutom verkar inte min hjärna tycka att det här med att vara utan koffein är något vidare, för jag har blivit hönshjärnigare än någonsin förr och läser fel hela tiden. Plus att jag går runt med en hyfsat irriterande huvudvärk för det mesta (alla koffeinmissbrukare vet vilken huvudvärk jag talar om), vilket inte heller gör under för tankeförmågan.

Jag hoppas verkligen att min nattsömn blir bättre av det här, för annars har jag bara en sak att säga om att sluta med koffein: så inte värt det.

Kommentarer
Postat av: Maria

Har du testat andra sorters te utom just svart? Det finns ju grönt, rött och vitt te som alla har lägre koffeinhalt än svart. Jag dricker vitt te om kvällarna för att inte ha svårt att somna på natten.

2009-01-16 @ 14:53:40
URL: http://your-other-left.blogspot.com
Postat av: Maria

Hehe. När jag läser sånt här är jag lite glad att jag inte tycker om kaffe. ;)

2009-01-16 @ 15:18:35
URL: http://www.vildvittra.se
Postat av: Anna S

Maria (your other left) - Jag har börjat dricka ganska mycket rött te det senaste året. Men vitt te har jag aldrig provat, finns det någon särskild sort att rekommendera?Maria (Vildvittra) - Lucky you! Det är som med rökning, man gör nog bäst i att aldrig ens prova... :)

2009-01-16 @ 16:07:03
URL: http://evilkitten.blogg.se/
Postat av: sarah

Fin blogg du har :)

2009-01-16 @ 16:10:15
URL: http://obeskrivligpassion.blogg.se/
Postat av: Maria

Namnet på mitt vita te har jag inte i huvudet och jag förvarar mitt te i burkar. Dålig rekommenderare jag är, eller hur? Gå förbi din lokala tebutik så har de nog någonting att erbjuda. Jag ska försöka ta reda på vad mitt vita te heter under tiden.

2009-01-16 @ 17:45:55
URL: http://your-other-left.blogspot.com
Postat av: Anna S

sarah - Tack! :)Maria - Jag ska se vad det finns för utbud av vita teer nästa gång jag går förbi en tebutik, vilket jag antar blir ganska snart...

2009-01-16 @ 19:38:40
URL: http://evilkitten.blogg.se/
Postat av: Anna

Ååååh, finns inget värre än kaffe-abstinens. Jag pimplar enorma mängder fram till kl 2-3 sen får det vara annars ryker nattsömnen.

2009-01-24 @ 10:12:58
URL: http://xahxa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0